Wintersport

Wintersport

In de winter zijn de Vogezen adembenemend mooi. Alles bedolven onder een dik pak sneeuw. Een grote stille, witte wereld. Op slechts 600 km van huis zijn de Vogezen een heel aardig wintersportgebied.

Over alle wintersportactiviteiten heeft Herberg la Balance informatie en kaarten. Alle materialen voor alpine ski, langlaufen en sneeuwschoenwandelen zijn in de directe omgeving te huur tegen zeer billijke prijzen.

Langlaufen

Wintersport

Langlaufen kan overal waar sneeuw ligt. Natuurlijk kun je vanuit La Balance de bossen en weilanden in maar ook in de directe omgeving zijn er vele langlaufroutes uitgezet, met en zonder loipes. De moeilijkheidsgraad varieert van niet al te inspannende routes over de crêtes tot zeer uitdagende routes met veel niveauverschil.

Sneeuwschoenlopen

Wintersport

Wandelen op sneeuwschoenen is sterk in opkomst. En terecht. Het is voor iedereen weggelegd, jong en oud. Het vereist amper enige oefening en het brengt je naar ongerepte plekjes in bos, veld of op bergtop. Terwijl je door de sneeuw wandelt kunje in alle rust genieten van het prachtige berglandschap.

Skiën

Skipistes la Bresse

In de Hoge Vogezen zijn vier verschillende alpine skigebieden; La Bresse-Hohneck, Ballon d'Alsace , Gerardmer en Ventron. Alleen al in La Brese zijn er maar liefst 36 pistes. Voor kinderen is het gebied Le Rouge Gazon uitermate geschikt.

Herberg La Balance beschikt over skipassen van het skigebied La Bresse/Hohneck die we voor u op elk moment kunnen opwaarderen dus niet in de rij staan maar direct naar de skipiste.

Kijk hier of de pistes van La Bresse geopend zijn.