Wandelen

Direct in de natuur

Vogezen

Vanuit onze herberg kan men prachtig wandelen in alle rust want andere wandelaars zul je nauwelijks tegenkomen. De natuur in dit uiterst zuidelijke stukje van de Vogezen kenmerkt zich door ruige bossen, talloze stroompjes, ruïnes van watermolens en authentieke boerderijen met veel  'rommel om de deur'. Het is een stil gebied waar de dieren nog hun gang kunnen gaan: veel vossen, reëen, zelfs herten, maar ook dassen, wilde zwijnen en o zo veel (roof)vogels.

Voor elke wandelaar

Vogezen

Wandelen kan men een hele dag of enkele uurtjes. De wandelroutes zijn geschikt voor iedereen met een beetje konditie. Ook voor de Nordic walker zijn er geschikte routes op de plateaus.
In de herberg liggen stafkaarten en wandelboekjes. Bovendien hebben wij zelf nog heel veel wandeltips.
Met onze honden Max en Mees hebben we veel verkend, niet alleen de 'gewone' wandelpaden maar ook dwars door de natuur op zoek naar alternatieve paadjes.

Mogelijkheden vanuit onze herberg

Plombières-les-Bains
  • Naar Plombières-les-Bains lopen: door beukenbossen, glooiende weilanden, een aangelegd laantje en park uit de 19e eeuw om in het thermenstadje nog een korte rondwandeling te maken langs fraaie huizen uit de tijd van Napoleon III. De terugweg is via 'het oude spoorlijntje' toen er nog een rechtstreekse treinverbinding was met Parijs....
  • Men kan ook het riviertje de Augronne oversteken om de kersenboomgaarden en liefelijke hameaux (gehuchtjes) richting Fougerolles te verkennen.
  • Weer een totaal andere wandeling gaat door de 'oeroude' beuken- en eikenbossen, over een oude Romeinse weg afgebakend met grote bemoste stenen en langs vervallen smederijen bij het riviertje de Semouse.
  • Vanuit Plombières-les-Bains is er een wandelroute langs enkele kleine kapelletjes en door de 'Jardin en Terrasses' , een in ere herstelde tuin uit de tijd van Napoleon met veel bloemen en groenten.
  • In de nabije omgeving (Girmont-Val d 'Ajol) is de 'meertjesroute': een afwisselende wandeling door  een heuvellandschap langs vennen en meertjes met een uitstapje naar één meertje waar het heerlijk zwemmen is.

De Hoge Vogezen

Wandelen in de Vogezen

Men kan er ook nog voor kiezen een dag in de Hoge Vogezen te wandelen. Een uurtje rijden en men loopt over de toppen van het gebergte de Vogezen met prachtige vergezichten. Wanneer men geluk heeft kan men op de Hohneck of Grand Ventron de Alpen en de Mont Blanc zien.  Of een spannende wandeling over de 'Sentier des Roches' van de Hohneck naar Col de la Schlucht en relaxed terug lopen over de bergkam.

Na een dag vol wandelplezier

Herberg la Balance

Na een dag vol wandelgenot is het heerlijk 'thuiskomen' op La Balance: een koud biertje of lekker wijntje op het terras, heerlijk eten en daarna onderuitzakken bij de open haard in de intieme zitkamer.