Fietsen

Voor iedereen

Fietsen in de Vogezen

In de omgeving van onze herberg is het geweldig fietsen. Zowel voor de 'gewone' fietser als voor de VTT-er (mountainbiker) en wielrenner zijn er vele mogelijkheden. Het is een heuvellandschap met (kleine) verrassende beklimmingen en afdalingen naast plateaus waar het relaxed fietsen is.

Het volgende departement Haute-Saône slechts een kilometer verder, heeft een glooiend landschap met kleine weggetjes door authentieke dorpen en door het gebied van de 'kirch' met de kersenboomgaarden. De vele landweggetjes met als enig verkeer een tractor is een waar genot.

Er zijn voor de 'gewone' fietser twee nieuwe fietsroutes over de oude spoorbaan door het dal van de Moezel en de Moselotte. In onze herberg zijn nog andere routes beschikbaar naast een groot aantal stafkaarten.

Vélo tous terrain (mountainbike)

Vogezen

Voor de VTT-er zijn er routes uitgezet variërend van 6 tot 30 km van eenvoudig tot spannend: rondom Plombières-les-Bains, op het plateau van 'les granges de Plombières', routes rondom kleine dorpen, door bossen en velden maar ook in 'Les Mille Etangs' : het Duizend-Merengebied.

In le Val d' Ajol – een stadje verderop – kan men goede mountainbikes huren voor één of meerdere dagen.

U heeft de mogelijkheid tot het afspoelen van de fietsen.

Wielrennen

Vogezen

Voor de amateur-wielrenner zijn er prachtige tochten te maken dwars door 'Le Parc Naturel Régional des Ballon des Vosges' met als doel het bedwingen van één van de toppen van de Vogezen.

Vanuit de herberg kan men bijvoorbeeld doorsteken onderlangs Plombières met een kleine beklimming richting le Val'd' Ajol om daar door de bossen een langere beklimming aan te gaan om uit te komen bij Col du Mont de Fourche (667m). Van daaruit neemt men een route met prachtig uitzicht naar le Col des Croix(679m) richting Ballon de Servance en Ballon d' Alsace. Naar wens kan men beide toppen nemen (langere route) of kiezen voor een kortere route met  'slechts' één beklimming. De route terug gaat gedeeltelijk door het Duizend-Merengebied.

Jaarlijks is er in juni een 1-daagse rit 'Les Trois Ballons', een ware uitdaging voor de liefhebber: 205km lengte over de top van le Ballon d'Alsac (1250m), Ballon de Servance (1216m) en de Grand Ballon (1424m).

Na een dag vol fietsplezier

Herberg la Balance

Na een voldane dag kan men in onze herberg onderuitzakken op het terras onder genot van een koud biertje of een lekker wijntje en daarna genieten van een copieuze maaltijd die voorziet in de behoefte van de actieve fietser.